Soms onderneem je een reis in de filmwereld en soms beleef je een filmproject. Hieronder wat belevenissen die me zijn bijgebleven.

Film met live muziek

Op 5 juni 1982 zag ik, samen met mijn vrouw Anja, in Casino Den Bosch een indrukwekkend filmproject: NAPOLEON van Abel Gance met het volledige Brabants Orkest voor de muzikale begeleiding. Zie de trailer maar ook naarNapoleon

Napoleon film muziek 1982

Programmeur - regisseur

Ik (programmeur) samen met Peter (regisseur) voorafgaande aan de vertoning van zijn film 'La vie de Jean-Marie' op 21 april 2015.

21 02 2015 Peter Schijndel 1

Openlucht

Onder de naam 'Open Doek' heb ik in 2007 het initiatief genomen met het vertonen van films in de openlucht.

OPEN DOEK2k 2019

De wereld woont in Schijndel

In 2009 bestond Schijndel 700 jaar. Ik had het idee geopperd om samen met Schijndelse personen met een migratieachtergrond filmavonden te organiseren.

2009 marokko familie

Stille films in de kerk

Twee keer heb ik een stille filmvertoning georganiseerd in de Sint Servatiuskerk met live orgelbegeleiding nl. 'The Kid' en 'The General'. 

Kerk The Kid

Into Great Silence

Mijn vrouw Anja en ik hebben veel energie gestoken om de film 'Into Great Silence' te vertonen in de Sint Servatiuskerk in Schijndel op 4 en 5 november 2006. Omdat de eerste avond al snel was uitverkocht hebben we nog een avond georganiseerd.

into great silence

Filmcursussen

Ik heb veel film-cursussen gevolgd. Die van Neerpelt en Oudenbosch zijn me dierbaar.

Cofib 50 1

Berlijnreis

In 2019 had ik samen met Wim Franssen een Berlijnreis georganiseerd. De groep bestond uit andere film-programmeurs. Het was een reis om nooit te vergeten.

Berlijn laatste dag 5