"De ware taal van het beeld is die welke het onzichtbare vertaalt"
(Robert Bresson)

Fotografie is begrenzing van het beeld, het kader, en daar maken we dankbaar gebruik van. De kijker mag buiten het getoonde kader denken en voelen. Een beeld gevangen met een verhaal. Hier mijn werk, met de nadruk op de dia-series.

Mijn dia-seriesMijn foto's

Zover ik kan teruggaan ben ik erg beeldend ingesteld. Daarom hebben fotografie en film mij altijd geboeid. Als jongetje van 12 maakte ik al vlugschriften over van alles en nog wat. Die vlugschriften werden toen gestencild. Zo deden we dat toen in de jaren '60 van de vorige eeuw. Daar moest voor mij altijd een beeld (toen meestal een tekening) bij in opgenomen. Een plaatje trekt de aandacht en kan soms meer zeggen dan een tekst.
 

Fotografie 
Losse foto's maken heeft nooit mijn aandacht gehad. Ook toen ik begin jaren '80 lid werd van Fotoclub Schijndel maakte ik maar af en toe losse foto's. Ik maakte ze wel maar wilde toch met fotografie veel meer een verhaal vertellen. Leuk waren de uitstapjes met andere amateurfotografen. Hier een verslag van zo'n uitstapje(pdf) uit 1995. 

Dia-series
Dat verhaal vertellen deed ik via meerdere beelden (in de analoge tijd waren dat dia's) in een zg. geluidsdiaserie. Geluidsdiaseries zijn presentaties op een groot scherm met meerdere projectoren en een geluidsband. Helaas kan ik dat op deze website niet simuleren. Later ging de presentatie via een beamer en waren de projectoren verleden tijd. Die tijd heb ik niet meegemaakt.

Ik was lid van de Fotobond en van de NVG en aan vele wedstrijden meegedaan. Heb vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland voor verschillende diaseries. In 1998 kreeg ik de Peter Willems penning voor mijn gehele oeuvre.