Hier zie je mij in Het Doekje (2022).

Kleinste filmtheater

In ‘Het Doekje’, het kleinste filmtheater van Schijndel, bij mij thuis, konden leden van de Filmclub films bekijken voor de echte filmfanaten. Het waren niet de gemakkelijkste films maar in mijn ogen juweeltjes die niet zo maar op de plank mochten blijven liggen. In een ongedwongen sfeer met voor– en nagesprek werden het speciale avonden. Een greep uit de vertoonde films die ik zelf selecteerde: De Turkse film 'Three Monkeys' van regisseur Nuri Bilge Ceylan, 'Shirley: Visions of Reality' van regisseur Gustav Deitsch, 'Son of Saul' van regisseur Laszlo Nemes, 'Somnambuul' van de Estlandse regisseur Sulev Keedus en 'In the Crosswind' van regisseur Martti Helde.
De  drie avonden in Het Doekje vonden telkens in de maand mei plaats voor max. 8 leden. Er werd geprojecteerd op een scherm van ruim 2,5 meter breed.

Programmacommissie

’Het Doekje’ werd ook gebruikt door de programmacommissie van de Filmclub om films te kijken of opnieuw te bekijken.
Maar deze locatie werd ook gebruikt om projecten voor te bereiden als we gingen samen met andere organisatoren zoals bij ’De Wereld Woont in Schijndel’ of andere thema-avonden. We gingen dan samen films bekijken die we zouden kunnen programmeren voor die speciale avond. Een mooie locatie om toch het bioscoop gevoel te krijgen met goed beeld en geluid in een donkere ruimte.

IRAN 1
Op deze foto werd een begin gemaakt, samen met Ashraf, Mina en Simah die oorspronkelijk uit Iran komen en Meiny van Weenen, om te komen tot een filmavond van het project ´De wereld woont in Schijndel - Iran´.

In ben met deze dienst voor de Filmclub gestopt in 2023, omdat ik afscheid ging nemen van de Filmclub. Natuurlijk kijk ik nu met mijn vrouw Anja regelmatig nog een film in Het Doekje en soms met wat gasten.