The Banishment
2007 - Andrej Zvyagintsev

Hier kun je de gehele film zien met Engelse ondertiteling (wel even instellen).
https://fsharetv.co/movie/the-banishment-episode-1-tt0488905

Omschrijving
De langverwachte tweede film (eerste was het geweldige The Return) van de Russische regisseur Zvyagintsev is een even mysterieuze als stijlvolle vertelling over een echtpaar dat met twee kinderen verhuist naar het platteland. Zij is zwanger, maar niet van hem. Andrey Zvyagintsevs wijdlopigheid, melancholieke blik en opzettelijke, ambitieuze geheimzinnigheid maken zijn werk tot zware kost. Maar het zijn ook juist die eigenschappen, versterkt door het verbluffende camerawerk, die de film zijn kracht verlenen.

Vertoning Filmclub 25-10-2011
Wat een prachtig aantal bezoekers voor deze niet alledaagse film. The Banishment, een film uit Rusland, van regisseur Andrey Zvyagintsev werd geweldig beoordeeld. Ook de lengte van de film 150 minuten kon het enthousiasme niet temperen. Dat gaf een waardering van 4,3.

Ik had voor aanvang van de film wat vertelt over films en regisseurs uit Rusland en zijn definitieve doorbraak als filmliefhebber bij het zien van Tarkovski's Nostalghia. Ook prees ik het boek "Beschouwing over de filmkunst De Verzegelde Tijd" van Andrei Tarkovski aan.