Dag 5: donderdag 9 mei

Bezoek Filmmuseum in Potsdam

De rijpaardenstal van de Pruisische koningen, in 1685 als oranjerie gebouwd, kreeg in de 18e eeuw zijn huidige uiterlijk door Sanssouci-bouwer Knobelsdorff. Sinds 1981 zijn het filmmuseum en een café gevestigd in het prachtige barokke gebouw in het historische centrum van Potsdam. Tot 1990 het “Filmmuseum van de DDR”, sindsdien staat het huis onder de hoede van de deelstaat Brandenburg en maakt het sinds juli 2011 deel uit van de Babelsberg KONRAD WOLF Filmuniversiteit , voorheen de “Konrad Wolf” Potsdam-Babelsberg Universiteit van film en televisie. De vaste tentoonstelling en wisselende tentoonstellingen nemen de bezoekers van de stallen mee in de wereld van de film; in de bioscoop zijn dagelijks meerdere voorstellingen te zien. De groeiende collecties over de filmgeschiedenis van Babelsberg zijn een schatkamer voor wetenschappers en tentoonstellingsorganisatoren.

Vanaf het Marstall kunt u met de tram de parken en kastelen van het werelderfgoed bereiken, en vanaf het nabijgelegen centraal station kunt u met de S-Bahn het filmpark Babelsberg bereiken.


Expositieruimte Duitse filmgeschiedenis.

De omgeving was prachtig. We liepen met wat omwegen naar Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf. Meer dan 100 jaar geleden begon de filmgeschiedenis in hier Babelsberg met de oprichting van 's werelds oudste filmstudio. Hier maakte Asta Nielsen – de grootste filmster van haar tijd – haar eerste filmoptreden in "Der Totentanz" (1912), een groot succes bij het publiek.


We konden lunchen boven op het dak van de universiteit met een heerlijk zonnetje en prachtig uitzicht.

Op deze laatste dag voor ons vertrek wandelde we nog wat rond in de omgeving.


Hier onze laatste foto voor vandaag. De fotograaf Paul staat er niet op, die stond zoals dat gaat aan de andere kant van de camera.

Berlijn laatste dag 5
Het laatste pilsje.


Berlijnreis dag 6