Vanaf oktober 2018 vertoont Filmclub Schijndel in de nieuwe podiumzaal in 't Spectrum. Daarvoor, vanaf 11 januari 1994 t/m 4 september 2018, vertoonden de Filmclub de films in het City theater.

Eerste beelden van podium (28 sept. 2018)
Nieuwe podium

Contract getekend met 't Spectrum
Filmclub Schijndel heeft op 13 september 2018 het contract ondertekend om voor de komende jaren 20 films per jaar te gaan vertonen in het Podiumzaal van 't Spectrum. Daarvan zijn 10 Filmclub films en 10 extra films (kinderfilms in de vakanties, middagsfilms en populaire vrijdagfilms). Dat laatste heeft maar 2 jaar geduurd om verschillende redenen. Vanaf 2024 vertoonde we 3 films per maand en dan alleen Arthous films.


Kassa in de pleinzaal van 't Spectrum in 2018. Nu gaat dat met een ticket-scanner

Eerste filmavond, 2 okt. 2018
De Filmclub gebruikte op 2 oktober als eerste de nieuwe Podiumzaal 't Spectrum met de film 'Au Revoir Là-Haut'.
Dit was de reactie van het publiek, lees hier.

2 oktober 2018


Ik hier samen met enkele andere Filmclub medewerkers bij de afterdrink na de eerste vertoning

Extra films (14 augustus 2019)
Vanaf 4 oktober 2019 zullen de 10 extra films, die de Filmclub de afgelopen 12 maanden heeft geprogrammeerd en verzorgd, door 't Spectrum worden georganiseerd. 't Spectrum heeft het 3,5 jarig contract opengebroken en gaat de filmtitels nu zelf bepalen voor de vrijdagavond, donderdagmiddag en kinderfilms in de vakantie. Het zullen populaire filmtitels zijn. De Filmclub zal deze extra filmavonden dus niet meer verzorgen. We vinden het heel jammer dat het contract eenzijdig is opengebroken en gewijzigd. De Filmclub had liever het eerste contract voortgezet.

Filmclub gaat dubbel aantal films vertonen in 't Spectrum 'Filmclub extra' (nov. 2019)
Vanaf januari 2020 verdubbelt het aantal films die we vertonen in de Podiumzaal van 't Spectrum, ook weer op de dinsdagavonden. Leden hebben op deze extra avonden korting op de toegangsprijs. De eerste extra film staat al genoteerd op 21 januari 'Sorry We Missed You' van de zeer bewogen en sociale cineast Ken Loach. De consequentie is wel dat we 1 avond per maand Het Gasthuis verruilen voor een vertoning in 't Spectrum. Dat werd vanaf 2024 nog een extra dag naar 't Spectrum en dus weer 1 minder in Het Gasthuis.

Iets over het het scherm

Afstellen van het beeld en geluid in september 2018 duurde een hele middag.

Wens van Filmclub Schijndel in vervulling
Eindelijk films vertonen via DCP (professionele digitale projectie).
Filmclub Schijndel is blij dat er eindelijk een podiumaccommodatie komt in Schijndel. Een vlakkevloerzaal met 242 stoelen.
Ik heb regelmatig contact gehad met de gemeente over het optimaal vertonen van films in de nieuwe accommodatie. Ook heb ik vele gesprekken gevoerd met alle politieke partijen om de nadrukkelijke wens op tafel te leggen. En met succes! De podiumaccomodatie is realiteit.

Zaal Spectrum 2 10 2018