Eerste dvd vertoning in Het City theater (6 april 2010)

Een prachtige avond met 126 bezoekers en voor het eerst (als proef) een vertoning via DVD met onze eigen beamer op een scherm van ruim 8 meter. Perfect beeld en goed geluid. In de enquete m.b.t. de 35 mm vertoningen is naar voren gekomen dat men soms veel moeite heeft om de ondertiteling te lezen, zeker als de achtergrond ook wit is. Ook op het geluid zitten storende bijgeluiden. De apparatuur van het City theater is dus niet optimaal. De projectorlens en het geluid hadden het, zeker bij deze "stille" film, zeker laten afweten. Dus twee redenen om het zo eens uit te proberen. Kost ons wel meer werk om het e.e.a. op te stellen (ook het geluid) maar dan heb je ook wat.
Enkele opmerkingen over de film:
- Nu weet ik nog niet wie het gedaan heeft
- Deze film geeft stof tot nadenken, dank je
- Indrukwekkend
- Heeft 2,5 uur geboeid
- Heftig
Waardering film: 4.2 en daar zijn we heel blij mee.

In het technisch logboek kon je lezen dat we de 35mm film hadden geleverd gekregen en Anja en ik die ook hadden gemonteerd. Dit is te zien aan de 12 frampjes die we uit de film hadden gesneden bij de montage. Maar we vertoonde de film toch met de gekochte dvd, dit als test hoe het zou gaan.

Das Weisse Band

De tweede dvd vertoning was bij Le Hérisson van Muriel Barbery op 1 juni 2010. Vanaf begin juli vertoonden we de dvd's en de Blu-ray's met de nieuwe HD beamer.