In the mood for love
2001 - Wong Kar-Wai 

Deze liefdeswals met fotografie van Wong Kar Wai’s favoriete cameraman Christopher Doyle, geldt nog steeds als een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit.

De onzichtbare dans wordt uitgevoerd door meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chan (Maggie Cheung), toevallig elkaars buren in een appartement-gebouw in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben, de twee vinden excuses om elkaar te troosten, de liefde fakkelt omhoog maar de gevoelens die daarbij horen worden in het gareel gehouden.

In the Mood for Love was in Cannes onderdeel van de Gouden Palm-competitie, kreeg een speciale prijs voor cinematografie en montage en Tony Leung won de Best Actor Award. De stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung, die beiden zeer sterk acteren, maakten de film tot een monument van esthetisch genot. Dat geldt ook voor de soundtrack, waarop crooner Nat King Cole te horen is. Hieronder kun je de soundtrack beluisteren.

14-10-2003 bij de Filmclub in het City theater
Tijdens mijn praatje voorafgaand aan de film attendeerde ik het publiek op de bijzondere fotografie, montage en aankleding. Ook het roken in de film werd even aangestipt. De vertoning was onderdeel van het Filmfestival "De kracht van het Beeld" dat in verschillende steden in Brabant werd gehouden. Organisatie: Vereniging Brabantse Filmtheaters.