Babel
2007 - Alejandro González Iñárritu

Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader eropuit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen. Het leven van vier groepen mensen staan in direct verband met het voorval. We zien het verhaal van een Amerikaans toeristenechtpaar, een Mexicaanse oppas die twee kinderen de Amerikaanse grens over smokkelt en een Japanse dove tiener en haar vader. Hun gebrekkige communicatievaardigheden ten overstaan van de mensen om hen heen zorgen ervoor dat zij, ondanks een incident wat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd blijven.

17-04-2007 bij Filmclub Schijndel in het City theater.
Vanavond de tweede film die we vertonen van Alejandro González Iñárritu. De eerste film van Iñárritu was 21 grams. Nu dus Babel en dat was even ademhalen. Een complexe film, met de duidelijke boodschap dat de mens zonder communicatie verloren is. De reacties waren lovend zoals je kunt zien aan de waardering: 4,4*.

Ook de muziek van Gustavo Santaolalla viel op. Zie en luister hierboven. Een perfecte avond. Men had duidelijk honger naar meer van dergelijk werk.